THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, April 20, 2013

saka,jin dan sihir..


Ustaz Sharhan Shafie (Sinar Zamdurrani) telah membincangkan berkaitan SAKA,JIN & SIHIR… 
Di dalam Al-Quran juga…banyak ayat2 yg menyebut perihal jin & sihir…bak kata ust…JIN & SIHIRibarat lagu & irama…aur dan tebing…dimana ada sihir…pasti pembawanya adalah JIN…. 
Bagi mengenal pasti adanya gangguan jin & syaitan dalam rumah kita…

-dengar bunyi tapak kaki berjalan ditengah2 malam dikala kesemua ahli keluarga tengah tidur
-ketuk pintu ditengah malam
-bunyi orang menumbuk lesung
-bunyi orang main buah ting-ting
-bunyi orang mengalihkan barang2


Selain itu jin juga boleh menyerupai binatang untuk memasuki rumah kita….dan yg paling disukai adalah menyerupai ular dan kucing…dan selalunya binatang ini akan berwarna hitam sebab jin suka akan kegelapan….

dan salah satu cara untuk mengenali ular jelmaan jin adalah….hitam…sisik terbalik dan mata yg berkelip….. (so,lepas ni…kalau binatang2 ini memasuki rumah kita…berhati2 le..sebab kita tidak digalakkan untuk memukulnya takut lagi akan memudaratkan kita dan ahli keluarga…cara yang paling baik adalah menghalau binatang itu keluar dengan cara yg baik….)

bagi menghindarinya ust telah memberikan beberapa potong ayat A-Quran untuk diamalkan dan juga bagi merawat dan membuang saka yg ada di dalam tubuh seseorang…..kalau nk tahu lebih detail…boleh dapatkan CD2 serta buku2 keluarannya yg telah pun diedarkan dipasaran….memang sangat menarik….

Dan antara lainnya  sangat tertarik dengan kisah yang diceritakan oleh ust berkaitan perjanjian NABI SULAIMAN A.S dengan Jin Ifrit…dimana pada ketika itu Jin ifrit telah pun berjanji dengan Nabi SULAIMAN A.S untuk tidak akan menganggu kaum adam…

Dan ust telah menyarankan agar diletakkan/digantung surat perjanjian itu di dalam rumah…bukannya untuk dijadikan tangkal/azimat dan untuk kita bergantung dengannya…tapi untuk memberi peringatan kepada kaum jin yang ingin memasuki rumah kita supaya tidak mengingkari janji2 mereka…

CARA MENGUSIR JIN YANG TINGGAL DALAM RUMAH
Jika kita benar-benar yakin bahawa di dalam rumah kita ada jin, maka ada dua ( 2 ) perkara yang harus kita lakukan :-
1) Hendaklah ada dua orang yang menyertai kita untuk pergi ke rumah tersebut, setelah sampai di rumah itu bacalah ayat tersebut :
1.) Bacaan ini hendaklah diulang sebanyak tiga kali.
Aku ingatkan kepada kamu dengan sumpah yang pernah diucapkan oleh Nabi Sulaiman; keluarlah dan pergilah kamu dari rumah kami. Aku sumpah kamu dengan nama Allah, keluarlah kamu dan janganlah kamu menyakiti seseorangpun.
2) Setelah itu jika kita masih merasakan bahawa masih ada sesuatu di rumah, maka ambillah bejana (tempat) yang berisi air, setelah itu letakkanlah jari kita didalamnya dan dekatkanlah mulut kita dengan air tersebut sambil membaca ayat-ayat berikut :
2.) Kemudian bacalah ayat-ayat lanjutan ini.
Dengan nama Allah, kami berada di petang hari ini dengan nama Allah Yang tidak ada satupun yang dapat menghalangi-Nya, dan dengan keagungan Allah Yang Maha Pencegah, kami berlindung, dan dengan semua nama-nama-Nya yang baik kami berlindung dari kejahatan syaitan-syaitan, baik dari golongan manusia mahupun dari golongan jin. Kami berlindung kepada Allah dari kejahatan segala sesuatu yang menampakkan diri dan yang menyembunyikan diri; dari kejahatan segala sesuatu yang keluar pada waktu malam hari dan yang bersembunyi pada waktu siang hari, dari kejahatan segala sesuatu yang menampakkan dirinya pada waktu siang hari dan menyembunyikan dirinya pada waktu malam hari, dan dari kejahatan segala sesuatu yang diciptakan-Nya, yang kotor dan yang bersih. Kami berlindung dari kejahatan iblis dan pengikut-pengikutnya, dan dari kejahatan segala makhluk yang berada dalam kekuasaan-Mu. Sesungguhnya Tuhanku berada di atas jalan yang lurus. Aku berlindung kepada Allah dengan perlindungan yang pernah dimohon oleh Ibrahim, Musa dan Isa, dari kejahatan segala sesuatu yang diciptakan-Nya, yang kotor dan yang bersih, dan dari kejahatan iblis dan pengikut-pengikutnya, dan dari kejahatan segala sesuatu yang derhaka.
Aku berlindung kepada Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui dari syaitan yang direjam. Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. "Demi (kumpulan) yang bersaf-saf dengan sebenarnya, dan demi (kumpulan) yang melarang dengan sebenarnya, dan demi (kumpulan) yang membacakan peringatan. Sesungguhnya Tuhanku benar-benar Esa. Tuhan langit dan bumi dan apa yang ada di antara keduanya, dan Tuhan tempat terbit matahari. Sesungguhnya Kami telah menghias langit yang dekat dengan hiasan, iaitu bintang-bintang, dan telah memeliharanya sebenar-benarnya dari setiap syaitan yang sangat derhaka. Syaitan-syaitan itu tidak dapat mendengar-dengarkan (pembicaraan) para malaikat dan mereka dilempari dari segala penjuru. Untuk menghalau mereka dan bagi mereka seksa yang kekal. Akan tetapi barangsiapa (diantara mereka) yang mencuri-curi (pembicaraan); maka ia dikejar oleh suluh api yang cemerlang.
Selepas itu bawalah air tersebut ke seluruh penjuru rumah, dan letakkanlah sebahagian air itu di setiap penjuru rumah, maka dengan izin Allah, jin tersebut akan segera keluar. Kerjakanlah cara ini dengan niat yang ikhlas ketika membaca doa di atas dan mohonlah kepada Tuhan yang telah menciptakan langit dan bumi.
Janganlah kita meninggalkan petunjuk ini, kemudian lalu mencari kesesatan para tukang sihir dan tukang ramal yang akan membawa kepada kesengsaraan dan bencana. Bermohonlah kepada Allah semoga Allah memasukkan kita kepada golongan orang-orang yang sentiasa memohon pertolongan kepada-Nya, dan sentiasa bertawakal dan mohon perlindungan dengan kekuasaan-Nya..


para sahabat..ustaz Sharhan Shafie juga berpesan sahabat juga boleh membaca surah perjanjian nabi sulaiman dengan jin untuk mengelakkan dari gangguan makhluk halus di kediaman sahabat..


0 comments: